keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Hyvän elämän haaste

Filosofinen vastaanotto Zenon Hyvän elämän haaste on alkanut tänään.

Haaste on yksinkertainen:

  • sen tarkoitus on innostaa jokaista suomalaista työikäistä ihmistä elämään hyvää elämää huonon elämän sijaan
  • haaste koostuu sarjasta kysymyksiä ja käytännön harjoituksia virtuaalisen harjoitusohjelman muodossa
  • haaste on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa elää parempaa, stressittömämpää ja rehellisempää elämää
  • haasteeseen voi osallistua juuri tällä sivustolla
  • haaste kestää heinäkuun 2011 ajan

Haasteeseen on helppo osallistua:

  • Tarvitset vain vihon ja kynän. Vastaukset voi kirjoittaa myös tietokoneelle muistiin. Aikaa tehtävien varaamiseen kannattaa varata noin 10 minuuttia päivässä
  • Haaste on ohjelmallinen: harjoitustehtäviä annetaan kolme kertaa viikossa (ma/ke/pe) tällä sivustolla, heinäkuun 6. päivästä heinäkuun 29. päivään. Yhteensä se tarkoittaa kymmentä harjoitustehtävää sekä loppuyhteenvetoa
  • Voit edetä ohjelman mukaan tai vastata haasteeseen omassa tahdissasi myöhemmin. Tällöin voit vastata joko kaikkiin kysymyksiin kerralla tai vaikkapa yhteen kysymykseen viikossa. Jos vastaat kaikkiin kysymyksiin kerralla, varaa aikaa reilusti, esimerkiksi vapaa lauantainen aamupäivä.

Halutessasi voit kerätä ystäväporukan, joka osallistuu haasteeseen yhdessä. Voitte kysyä toisiltanne kysymyksiä, verrata vastauksianne ja haastaa toisenne hyväntahtoisella, mutta tinkimättömällä hyvän elämän etsinnällä.

Jos Hyvän elämän haaste innostaa sinua, innosta myös muita mukaan. Lähetä linkki haastesta ja kannusta heidät mukaan oman elämänlaadun syvälliseen tarkasteluun ja systemaattiseen parantamiseen.

Sokrates, antiikin suuri eläjä, sanoi puolustuspuheessaan: "Tutkimaton elämä ei ole elämisen arvoinen." Sen kieltämisen edessä Sokrates oli valmis juomaan myrkkymaljan. Nykyihmisen mahdollisuudet tutkia omaa elämäänsä ovat ennennäkemättömät, eikä tekosyitä tutkimattomuudelle ole. Joten otetaan sille, hyvän elämän haasteen malja.


4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    On suositeltavaa JULKISTAA oma kasvutoive, esimerkiksi näissä kommenttiosuuksissa. Se lisää POSITIIVISTA PAINETTA oman tavoitteen toteuttamiselle.

    VastaaPoista
  3. Hei, tämä on hyvä! Olen kirjoittanut kinkkisestä kasvutoiveestani olla terveempi. Terveydentilaan vaikuttavat niin monet seikat joita kohentaa, jotta eri osien vaikutukset yhdessä yltäisivät näkyen epäterveyksiin.

    VastaaPoista
  4. Hyvä Ridke,

    Kuis Brooge? VItsit sikseen - terveys on totinen paikka! Kuten elämään yleensä, siihenkin pätee vanha viisaus: on oltava tosissaan, vaan ei vakavissaan.

    Tutkimuksen mukaan yhteisvaikutukset ihmisen eri osien välillä tukevat toisiaan. Painonnostoa harjoittaneet meditoijat edistyivät nopeammin meditaatiossaan kuin kontrolliryhmä, joka ei nostanut painoja.

    Toisinaan terveyttä voi lähestyä epäsuorasti. Aloittaa voi esimerkiksi tarkkailemalla tunteita ja ajatuksia, jotka muodostavat tukoksia kehon tielle. Asennoituminen kehona olemiseen on usein (myös omassa kokemuksessani) esteenä omalle hyvinvoinnille.

    Jatka mukana loppuun saakka niin saadaan jotain rotia sinne muodin maailmaan. Ja sano terveisiä Forresterin Ekille, se äijä on mulle velkaa kakskyt donaa vuodesta kasikasi.

    VastaaPoista