maanantai 11. heinäkuuta 2011

Harjoitus # 3

Hyvää alkanutta viikkoa, haasteelllinen lukijani! Oivallinen sää syvempään itsetutkiskeluun, vaiko? Tällä viikolla alkava osa Hyvän elämän haasteen prosessia vie syvemmälle kohti oman kasvun vastarintaa.

Ihminen on merkillinen olento. Haluan samaan aikaan parantaa itseäni, lähimmäisiäni että maailmaa - ja samaan aikaan saboitoin aktiivisesti omaa onnistumistani. Toisinaan tämä sabotointi on näkyvää ja selkää. Useimmiten sen taustalla on kuitenkin melko moniulotteinen ja ennen kaikkea tiedostamaton kuvio.

Tästä on kirjoitettu paljon, myös filosofinen vastaanotto Zenon blogissa. Lisäksi myös tuleva kirjani kertoo aiheesta enemmän. Oleellista prosessimme kannalta on kuitenkin käytännön kokeilu.

Mennään siis harjoituksen kolmanteen osaan:


3.) Kun olet nyt päättänyt alueen, jolla haluat toteuttaa elämänmuutoksen, pohdi seuraavia kysymyksiä:

  • Miten toimit estääksesi toiveesi toteutumisen?
  • Millaisin keinoin sabotoit tavoitettasi?
  • Mitkä tottumuksesi ovat suoraan vastakohtaisia tai jossain määrin haitallisia haluamasi asian suhteen?

Elämänmuutostoive saattaa käsitellä vaikkapa halua pitää entistä kiinni omista tarpeista. Tätä toivetta voi estää aktiivisesti esimerkiksi mukautumalla toisten ajatuksiin, ehdotuksiin tai haluihin. Tämä mukautuminen on esimerkki omaa onnistumista sabotoivasta tottumuksesta. Toinen esimerkki on painonpudotus, jota vastaan voi toimia monellakin tapaa: syömällä liikaa, liikkumalla liian vähän tai napostelemalla mitä sattuu ja milloin sattuu.

On tärkeää, että toiveelle vastakkaista toimintaa prosessin tässä vaiheessa vain havainnoidaan. Sen tunnistaminen ja tunnustaminen on ensimmäinen, ja erittäin tärkeä askel. Mitään sen kummempaa ei vielä kannata tehdä - mitään ei kannata ryhtyä muuttamaan. Sen aika kyllä tulee, myöhemmin.

Seuraava osa hyvän elämän haasteen prosessia julkaistaan keskiviikkona 13.7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti