maanantai 25. heinäkuuta 2011

Harjoitus # 8

Filosofinen vastaanotto Zenon Hyvän elämän haaste lähestyy loppuaan. Olemme tehneet huomattavaa työtä selkeyttäessämme omaa toivettamme ja sen esteenä olevaa toimintaa. Sen jälkeen olemme pureutuneet entistä syvemmälle omaan muutosvastarintaamme tarkastelemalla toiminnan taustalla olevia isoja olettamuksia. Juuri ennen loppukäännettä teemme viimeisen syväsukelluksen oletuksemme sisään.

8.) Tarkastele ison oletuksesi syntyhistoriaa. Milloin se on saanut alkunsa? Mistä syystä? Onko se palvellut jotain tarkoitusta aikaisemmin? Miten hyödyllinen se on nyt? Jos mahdollista, keskustele löydöksistäsi luotettavan kumppanin kanssa.

Historian tutkiminen ei välttämättä johda siihen, että sitä ei enää toistettaisi. Se voi johtaa kuitenkin siihen, että sen toistaminen rakennetaan paremmille perusteille.

Isot oletuksemme syntyvät usein varhaisten kasvuvuosiemme aikana, suojakeinona maailmalle, jolta emme osaa parhaalla mahdollisella tavalla suojautua. Tai toisin sanoen, oletuksemme ovat usein parhaita mahdollisia keinoja syntyessään. Kun jatkamme kasvuamme niiden suojassa, kannamme usein mukanamme viisivuotiaan tapaa olla kohtaamatta ahdistavia tunteita itsessään.

Kun olemme tiedostaneet oman sisäinen psykodynamiikkamme, sen motivaation ja syntyhistorian, voimme päättää jatkaa toiveemme vastaista toimintaa. Tai voimme päättää muuttua. Valinta, ensimmäistä kertaa, on meidän. Ei viisivuotiaan lapsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti