perjantai 29. heinäkuuta 2011

Harjoitus # 10

Hyvät lukijat,

tervetuloa viimeisen osan pariin. Kymmenen kysymystä, jotka voivat muuttaa elämäsi on nyt loppusuoran päässä. Maaliviiva on ylitetty ja toivottavasti jotain uutta on tapahtunut. Ellei - ei syytä huoleen. Muutos vaatii aikansa...mutta ei aina.

Filosofinen vastaanotto Zenon sivuilla esitetään lähitulevaisuudessa mainio niksi - eräänlainen psykologinen ohitusleikkaus - siihen, miten Hyvän elämän haasteesta voidaan vetää mutkat suoriksi ja toteuttaa oma elämänmuutos niin sanotusti urku auki ja liput liehuen. Aina ei tarvitse mennä syvälle; toisinaan muutos voidaan saada aikaan hyvinkin teknisin keinoin.

Lupasin tehdä yhteenvedon hyvän elämän haasteen prosessista. Tässä se siis on. Näiden kymmenen kysymyksen avulla voidaan mikä tahansa mieltä vaivaava ongelma poistaa päiväjärjestyksestä, ainakin osittain jos ei kokonaan.

  1. Mitä haluat?
  2. Miksi?
  3. Miten estät haluamaasi toiminnan tasolla?
  4. Mitä ajattelet tapahtuvan ellet estäisi haluamaasi (e.m. toiminnalla)?
  5. Miksi oletat näin tapahtuvan?
  6. Miten oletuksesi vaikuttaa elämääsi?
  7. Miten voisit asettaa oletuksesi kyseenalaiseksi?
  8. Miten oletuksesi on alkanut?
  9. Mitä voisit tehdä todistaaksesi, että oletuksesi ei ole välttämättä ainoa mahdollinen tapa nähdä / kokea maailmaa?
  10. Mitä voit tehdä seuraavan 3 minuutin / 3 päivän / 3 viikon kuluessa tehdäksesi haluamasi todeksi?

Kirjoita itsellesi kirjallinen suunnitelma seuraavien 3 kuukauden ajalle. Allekirjoita suunnitelmasi ja tee siitä kopio viidelle ihmiselle, joita pidät arvossa. Lupaa heille kirjallisesti toteuttavasi suunnitelmasi sellaisena kuin olet sen paperille kirjoittanut. Pidä lupauksesi.

Siinä se. Toivon, että lukija on saanut hyötyä hyvän elämän haasteesta, tarttunut siihen ja innostanut edes yhtä lähimmäistään samaan.

Haastetta voi jatkaa seuraamalla filosofinen vastaanotto Zenon blogia, varaamalla ilmaisen ajan omaan henkilökohtaiseen vastaanotto-tapaamiseen tai suosittelemalla näitä kirjoituksia ystävilleen ja tuttavilleen.

Erinomaista kesän jatkoa, myöhemmin alkavaa syksyä ja kaikkia sen jälkeisiä aikoja sinulle, erinomainen ja valistunut lukija.

Voi hyvin, koska kaikki on Hyvin.
Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti