perjantai 8. heinäkuuta 2011

Harjoitus # 2

Hyvän elämän haaste on edennyt toiseen osaan. Jatkamme siitä, mihin ensimmäinen kysymys meidät jätti. Tarkoitus on syventää pohdintaa ja viedä oman elämänlaadun tarkkailu astetta pidemmälle.

Harjoitus numero kaksi on seuraavanlainen:

2.) Pohdittuasi aihetta, aluetta tai teemaa elämässäsi, jota haluat muuttaa tai parantaa, mieti sitä eri näkökulmista.

  • Mikä on syvin motivaatiosi muutoksen tekemiseen? Miksi haluat tehdä muutoksen? Missä uskot olevan elämässäsi viiden vuoden kuluttua, ellet nyt aloita muutosta?
  • Mitä olet tähän saakka tehnyt asian eteen?
  • Miten ympärilläsi olevat ihmiset estävät muutoksesi toteutumista? Millaiset ihmissuhteet voisivat tukea muutoksesi syntymistä?
  • Millaisia tukiverkostoja ja voimavaroja sinulla tällä hetkellä on muutoksen synnyttämiselle? Minkä täytyisi muuttua taloudellisesti / ympäristösi osalta, jotta muutos helpottuisi?


Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, onnittele itseäsi. Olet tehnyt hyvää työtä kohdatessasi sekä oman halusi parantaa elämääsi että tarkastellessasi sen esteitä.

Ensi kerralla lähdemme pureutumaan entistä syvemmälle muutoksesi tiellä olevaan luonnolliseen vastarintaan. Varautuaksesi siihen on suositeltavaa, että valitsemasi muutosaihe on sinua aidosti motivoiva. On tärkeää, että koet muutoksen tärkeäksi, haluttavaksi ja tavoittelemisen arvoiseksi. Kasvu kohti uutta tarkoittaa aina vastavirtaan uimista - ja siihen vaaditaan todellista motivaatiota.

Ensi kertaan,

Voi hyvin ja ole rohkea.

PS. Kommentoi, anna palautetta ja julkista oma muutostoiveesi - se lisää onnistumisesi todennäköisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti